• 📌 Nota penting: Jika anda telah membatalkan pelan pembaharuan automatik, anda masih akan dikenakan bayaran untuk pembaharuan domain jika anda tidak melumpuhkan pembaharuan auto domain. Oleh itu, pastikan anda membatalkan pembaharuan auto (domain & pelan langganan).

Jika domain anda dibeli dari EasyStore, domain itu akan diperbaharui secara automatik. Bagi memastikan anda tidak akan dikenakan bayaran lagi, sila ingat untuk membatalkan perkhidmatan pembaharuan domain & pelan untuk mengelakkan caj pembaharuan tambahan.

1. Pergi ke EasyStore Admin > Tetapan > Domain > Domain berdaftar > Klik ikon pencil 

2. Uruskan > Pembaharuan automatik > Matikan
 

3. Simpan

Imej GIF untuk rujukan tambahan (klik kanan untuk membuka imej ini dalam tab baru untuk lebih jelas)

Did this answer your question?